Ženy se nevystrojují pro úžas a obdiv mužů, nýbrž pro úžas a podiv žen.

11. 6. 2014

Beauty Články: Concealer and Corrector


Nebo-li po česku korektor a překlad pro concealer nemám :-D Korektory jsou specifické barvy, které neutralizují barevné nedokonalosti na pleti. Korektor slouží pro zakrytí nedostatků pleti jako jsou silné kruhy pod očima, nějaké pupínky, klidně i znaménka na tváři, cokoliv, co chcete skrýt před zraky ostatních. Korektor se používá před nanesením makeupu.
Korektor by měl být tužší konzistence, hutnější a více krycí.

Naopak concelaer slouží pro projasnění určitých partií obličeje, hlavně se nanáší pod oči. Concealer by měl být o jeden až dva odstíny světlejší, než je vaše pleť. Konzistence by měla být lehčí, ale zase více pigmentovanější, než makeup, kremovější, neměl by zalezát do vrásek a cuckovatět. A hlavně dobrý concealer musí dobře splynout s vaší pletí (tzv. dobře "vyblendit" :-D)


Korektory by měly obsahovat zelenou, či žlutou, občas i odstín do růžova a pak klasické odstíny pleti. Zelená barva se používá na potlačení červené barvy (pupínky, žilky...) a žlutá výborně potlačuje kruhy pod očima.

Freedom System Inglot - Korektory
Mnoho korektorů se mi příliš neosvědčilo (obvzláště pro zakrytí kruhů pod očima). Většinu, co jsem nanesla pod oči se začalo „cuckovat“ po nějaké době. Na pupínky v běžném životě žádný korektor neopužívám, protože bohatě stačí jen makeup. Pokud líčím na focení většinou také stačí makeup (při focení se používá dost silná vrstva, která pro zakrytí bohatě stačí) a protože vyretušovat lze vše bez problémů ve photoshopu :-D

Nejlepší korektor jsou makeupy Dermacol MakeUp Cover, něco tak silně krycího, jste myslím, ještě nepotkali. Tento makeup se hodí právě spíše jako korektor, protože tak silně kryje, že na běžné nošení není ideální. 


#222 #215 #208 #210
#222 #215 #208 #210
Tento makeup od Dermacolu seženete běžně v drogériích, ale mají pouze 3 nebo 4 odstíny, pokud si chcete vybrat s více odstínů, navštivte přímo obchod Dermacol v domě Černá Růže na Příkopech v Praze a nebo mají i inetrnetový obchod.

Ale abych byla upřímná, vyhazovat peníze za korektory mi přijde naprosto zbytečné. Korektor mi přijde, že výrobci odlili trochu makeupu do tyčinky a vydávají to za korektor. Samozřejmě, korektor je hutnější a více krycí, ale to jsou i některé makeupy od výrobců. Osobně při líčení používám pro zakrytí pouze a jen Dermacol MakeUp Cover a pod oči vždy nanáším světlejší makeup, než je skutečná barva pleti (to slouží jako concealer)

Pokud se živíte líčením, tak je to i ekonomicky výhodnější, nakoupeno stejně musíte mít několik odstínů makeupu a ještě s různými podtóny a takhle ty nejsvětlejší lze využít pro rozjasnění a nemusí se kupovat ještě extra concealer.

Samozřejmě několik concealer a korektorů doma mám, ale používám je pouze výjimečně, například na dovolené, kdy se mi nechtějí tahat dva makeupy ;-)

Ale jeden jsem si obvzláště oblíbila a to je ELF HD Lifting Concealer odstín Balancing, je bílé barvy a výborný pro intenzivnější rozzáření obličeje a super třeba v zimě, když jsem bílá jak stěna ;-) Tento korektor je na následující fotce úplně vpravo.


Tak, snad jsem někomu pomohla s tím, co to vlastně Concelaer a korektor je. Sama bych ho nepotřebovala v základní výbavě, ale každá jsme jiná a každá považujeme za nutnost různé věci :-) Já potřebuji pouze projasnění obličeje a na to mi bohatě stačí světlý makeup. Většina korektorů stejně po čase zalézá do vrásek nebo cuckovatí a není vhodná zrovna pro zakrytí kruhů pod očima.

Takže abych to zakončila. Korektor ano (hutnější, co opravdu kryje), ale na zakrytí pupínků, pih, žilek...pod očima ty hutné zalezou do vrásek a to není zrovna žádoucí efekt.


Zde přikládám fotku štětce, který používám, když se rozhodnu nanést korektor na nějaké nedostatky na pleti :-D





Žádné komentáře:

Okomentovat