Ženy se nevystrojují pro úžas a obdiv mužů, nýbrž pro úžas a podiv žen.

26. 11. 2014

Úprava obočí



Obočí, v poslední době velmi populární část obličeje :-D Pamatuju se, že před několika lety jsem na obočí úplně dlabala, ale dnes bez úpravy a nalíčení nemůžu vyjít ven. A víte, že s výraznějším obočím budete vypadat mladší?


Tak Vám zde přináším pár kroků, jak si obočí upravuji ;-)

Za prvé bych Vám chtěla ukázat, co používat za štětce a přípravky k namalování ;-) Je vlastně jedno, co použijete pro zvýraznění, záleží na Vás, jak Vám bude vyhovovat, podstatně je, abyste měla správný odstín, který se hodí k vlasům a nebude vypadat zvláštně.

Zde přináším výrobky, které používám na úpravu a líčení obočí.

Nejraději používám tuto pinzetu do špičky pro vytrhání obočí, je velmi přesná a vytrhnete s ní i ty nejmenší chloupky.


Tady je ukázka nejoblíbenějších štětců, pro líčení obočí. Stačí mi úplně obyčejné od essence (první dva zleva) za pár korun.

Oblíbené štetce na úpravu obočí.

Tyto štětce bych vůbec k líčení obočí nedoporučila. Nejsou příliš přesné, ale vím, že některé je používají, ale mně prostě vůůůbec nevyhovují. 

Nevyhovující štětce na úpravu obočí.

Zde konečně přináším výrobky, co používám pro zvýraznění obočí :-) Nepoužívám samozřejmě všechny najednou, ale jak se mi chce ;-)

Líčidla na úpravu obočí.

Líčidla na úpravu obočí.

A z té velké zásobý líčidel pro obočí jsou tyto nejúživanější. Miluju paletku od Collection (koupeno v Anglii), štěteček uvnitř úžasně líčí a stíny jsou velmi dobře pigmentované a praktická mi přijde i přiložená gelová řasenka.


Tady bych chtěla ukázat výrobek se kterým jsem nejméně spokojená, je jen pro opravdu lehké zvýraznění obočí. Ale pokud chcete mít přesné linie tato paletka je naprosto k ničemu. A nejhorší je na tom, že je od Benefitu a je snad nejdražší (snad kromě korektorů na obočí od MakeUp For Ever) ze zásob malovátek na obočí.
Čekala bych od něčeho tak drahého, alespoň pořádný výrobek. Stejně zklamaná jsem i s bází pod oční stíny, je příšerná, nepomáhá vůbec nijak.




1. začneme s čistým obočím.

2. učešeme obočí (nemusí být, stačí i prstem je srovnat)

3. vezmeme si paletku nebo cokoliv s čím budeme malovat obočí a zvárazníme si jej.





4. Zafixujeme tvar řasenkou na obočí (gelová či barvící)

5. Vezmeme si korektor, makeup, prostě cokoliv a naneseme pod obočí vrstvu, pro přesný tvar obočí a vyrovnání menších nepřesností.



A to je konec...v tomhle je celé malování obočí. Pokud by se vám barva zdála příliš výrazná, tak ji můžete trochu vyčesat kartáčkem na obočí, abyste zjemnili odstín. ;-) A pokud chcete přidat trochu glow efektu, stačí pod obočí nanést oční stín s perletí v tělové barvě;-)

P.S. Pokud mám fofr den a nestíhám se upravit podle představ, použiji pouze tužku na obočí pro zvýraznění a korektor pod obočí pro přesnější linie.


Žádné komentáře:

Okomentovat